TULE MEILLE - MEILLÄ ON TILAA

Meille on helppo tulla, metsämme sijaitsee moottoritien varressa. Etäisyys Oulun keskustasta n. 20km, Haukiputaalta n. 8km, Kiimingistä 22km ja Iistä 21km.

Oulun Koirametsän aitaus on neljän hehtaarin kokoinen. Alueelta löytyy laavu, jonka yhteydessä on tulipaikka ja puucee. Koirametsän "jumppanurkkaan" on sijoitettu mm. erikokoisia autonrenkaita, betonirenkaita ja -putkia sekä puisia esteitä vapaaseen käyttöön. Länsinurkasta puolestaan löytyy oma maansiirtoalue (pieni hiekkamonttu) kaikkein innokkaimmille kaivureille :)

Koirametsä on kokonaisuudessaan aidattu 2m korkealla metalliverkkoaidalla, jonka silmäkoko kasvaa alhaalta ylöspäin. Alaosassa verkon reiät ovat kooltaan 5*15cm ja ylhäällä suurimmillaan 20*15cm. Lisäksi aidassa on huomionauhat jotta vahinkotörmäyksiltä vältyttäisiin. Portilla on liiketunnistimella toimivat valot. Metsässä ei ole valaistusta, joten pimeällä on syytä varustautua otsa- tai taskulampulla. Moottoritien valot valaisevat metsän länsirajaa.

Aitauksesta löytyy useampi jätepiste joissa on erilliset roskakorit sekajätteelle ja biojätteelle (=koirien jätöksille ym).

Tarjoamme koirien mukana tuleville ihmisille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa luonnossa. Mikäli lenkkeily tai pyöräily mättäikössä puolukanvarpujen seassa ei innosta, voi käyttää alueen reunamilla kiertävää vajaan kilometrin pituista polkua. Polku pyritään pitämään auki ympäri vuoden. Talvisin alueelle tullaan vetämään myös hiihtolatu, mikäli lumitilanne sen sallii. Suunnitelmissa ovat myös kuntoportaat ja muutamia perus ulkoliikuntalaitteita.

Oulun Koirametsän omat parkkipaikat sijaitsevat aivan aitauksen portin edessä. Portin edustan parkkipaikalle mahtuu noin 10 henkilöautoa kerrallaan. Toinen, isompi parkkipaikka sijaitsee Lintumaansuontien toisella puolella. Talvisin Koirametsään johtavat tiet aurataan.

Alueelle kuljetaan ja sieltä poistutaan turvaeteisen kautta. Oikein käytettynä eteinen varmistaa sen, etteivät kytkemättömät koirat pääse karkaamaan. Eteinen helpottaa varsinkin useamman koiran kanssa kulkevia liikkumaan porteista.

Alue rajoittuu läntisestä osastaan moottoritiehen, jonka reunassa kulkee riisa-aita. Moottoritien puolella on siis tupla-aidoitus.

Alueella on tallentava & lähettävä kameravalvonta. 

Me jotka Oulun Koirametsän taustalla hääräämme:

Oulun Koirametsän yrittäjänä toimin minä, Heli Ahola, ja vahvasti touhussa mukana on myös mieheni Hannu. Koirametsän tohinoissa voi törmätä myös kahteen poikaamme.

Aiemmin olen toiminut yrittäjänä ratsastuskoulupuolella, mutta elämä ajautui perheen perustamisen myötä niistä hommista etäämmälle.

Koirat ovat olleet käytännössä aina elämässä mukana. Kokemusta löytyy pystykorvista (japanin-, suomen- ja pohjansellaisista) ja tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi pohjanpystykorvaa; kokenut narttu Piki (Punapippurin Tulta ja Tappuraa, s.2011) sekä tulevaisuuden toivomme Riski (Ensilumen Riski, s.2019), jotka ovat täydessä metsästyskäytössä. Riski vielä opettelee, mutta Pikille on elämänsä aikana ammuttu melkoinen kasa metsäkanalintuja, useampi näätä, kettu ja hirvi. Kerrassaan hieno koira! Perheen päämetsästäjä on Hannu, mutta on emäntäkin jopa kolme lintua päässyt haukkuun pudottamaan! Saalis ei kuitenkaan ole harrastuksessa tärkeintä vaan luonnossa liikkuminen oman koiran kanssa. Metsällä kuljemme Kellon Metsästysseuran alueen lisäksi myös Savukoskella ja Kuusamossa.

Metsästyksen lisäksi koirien kasvatus- ja jalostusasiat ovat yrittäjän sydäntä lähellä. Pientä kasvatustoimintaa on tullut harrastettua Pikin kolmen pentueen myötä. Hannu puolestaan on lintukoetuomari ja hänen lapsuuden kodissaan on aina ollut punaisia pystykorvia metsästyskoirina.

Oulun Koirametsän ajatus on kytenyt mielessä jo vuosia. Aluksi vain vitsinä aidata hieman metsää omaan käyttöön, jotta omat koirat voisivat ylläpitää kuntonsa paremmin metsästyskauden ulkopuolisena ("kiinnipito") aikana - mikään liikunta kun ei voita irrallaan metsässä laukkomista. Myöhemmin sain kuulla, että vastaavan tyyppisiä koirametsiä löytyy jo muutamia muualta Suomesta. Viimein talvella -20-21 tuli oikea aika toteuttaa idea :)

Toivotamme teidät oikein lämpimästi tervetulleiksi Oulun Koirametsään!

   

  

Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Laavu ja nuotiopaikka
Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Eväshetkiin
Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Oulun Koirametsä Jumppanurkkaa